Στις ΑΠΕ, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τον ΔΕΣΦΑ και το φυσικό αέριο επικεντρώθηκε η 2η ημέρα του 4ου Ενεργειακού Συμποσίου

Posted on Μαΐου 09, 2019
Συνεχίστηκε την Τρίτη, 7 Μαΐου με αμείωτη δυναμική το 4ο Ενεργειακό Συμπόσιο που διοργανώνει από τις 6 ως τις 8 Μαΐου η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.
 
Κατά τη δεύτερη ημέρα του Συμποσίου, οι θεματικές που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν ο ρόλος του LNG και των αγωγών, το success story του ΔΕΣΦΑ, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τα νέα μοντέλα χρηματοδότησης και δραστηριοποίησης των εταιρειών, η καινοτομία και τα δίκτυα και η ανάπτυξη των ΑΠΕ.
 
Η τελευταία συνεδρία της ημέρας είχε ως θέμα την ανάπτυξη των ΑΠΕ και πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό της Αλεξάνδρας Σδούκου, συμβούλου του προέδρου της ΝΔ για ενεργειακά θέματα. Ο Διονύσης Παπαχρήστου, Διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΡΑΕ, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της Αρχής σε ότι έχει να κάνει με το νέο ρυθμιστικό καθεστώς των ΑΠΕ και την πορεία των σχετικών διαγωνισμών. Ο Παναγιώτης Παπασταματίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΕΤΑΕΝ, μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αιολικών και τι πρέπει να γίνει καλύτερα ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο στο εξής. Ο Κωνσταντίνος Βενετσάνος, Project Finance Manager της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε για τις χρηματοδοτήσεις στον κλάδο των ΑΠΕ και ανέλυσε την οπτική γωνία της τράπεζας στο θέμα αυτό. 
 
Ο Κωνσταντίνος Τομαράς, αναπ. Διευθύνων Σύμβουλος της Σπυρόπουλος, μίλησε για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην ελληνική αγορά. Βασίλης Σπηλιοτόπουλος, Διευθυντής της Siemens-Gamesa για την Ελλάδα και την Κύπρο, επικέντρωσε στο τι πρέπει να γίνει ώστε να προσελκύσει η Ελλάδα περισσότερες επενδύσεις στα αιολικά. Ο Αθανάσιος Στούμπος, Διευθυντής έρευνας και επικεφαλής του εργαστηρίου περιβαλλοντικής έρευνας και Διευθυντής του κέντρου Δημόκριτος, αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο του υδρογόνου ως ενεργειακός φορέας.
 
 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies από εμάς.Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ